Prima pagină > D'ale ateistilor, Raspunsuri ateiste > Predarea religiei în școli

Predarea religiei în școli

Preotul Eugen Tănăsescu:

„În ceea ce priveşte predarea religiei în şcoli, contrar opiniei celor care se opun, nu putem lăsa copilul nici într-un relativism, să aleagă singur, o soluţie ar fi ca în clasele primare să se predea aceste elemente confesionale, iar pe măsură ce copilul creşte să se predea religia la nivel interconfesional, de informare, de istorie a religiilor”.

Citeste mai mult: http://adev.ro/mtq2gv

Bineinteles ca nu putem lasa copilul sa aleaga singur, sunt de acord, dar dintr-un alt punct de vedere:  Un copil nu are  capacitatea de intelegere ca sa faca o alegere singur si tocmai de aceea pentru ca nu intelege nu trebuie sa se impuna de catre parinti sau mai rau de catre sistemul scolar existent o anumita religie.

Ceea ce doreste biserica este pur si simplu sa indoctrineze copii la o varsta la care ei nu inteleg ce se intampla.

De fapt, ceea ce vrea biserica este exact la fel de grav ca si cazul fetitei de 8 ani in care parintii au decis pentru copil – Citeste mai mult: http://adev.ro/mswixz

Reclame
 1. 27 septembrie 2013 la 06:05

  Sint foarte de acord. Afara cu religia din scoli. Nu numai cea crestina, dar si cea ateista, umanista, etc. TOATE! Statul, prin scoala, vrea sa indoctrineze copiii cu religia ateista. Deci trebuie scoasa aceasta religie din scoli. Ori le scoatem pe toate, ori ne lasam balta de comentat!

  • admin
   27 septembrie 2013 la 07:58

   Tu realizezi ceea ce zici? Nu există religie ateistă sau umanistă. La naștere ești ateu dacă nu ar veni mami, tati, buni, vecinu’ din deal să îți bage în cap că există un nene care a creat totul și care vede totul și care te iubește dar dacă nu crezi în el o să arzi în iad pentru totdeauna și nu ai ști de dracu sau dumnezeu.

   Dar lasând la o parte cele mai de sus hai să zicem că ar exista religia ateistă sau umanistă.. poziția mea ar rămâne aceeași: DA, sunt de acord! Hai să scoatem toate religiile.
   Eu exact asta am zis. Unui copil nu ar trebui să i se zică că există sau că nu există vreo zeitate și că dacă nu e cuminte îl bate nenea din cer.

   1. În școală trebuie să se facă educație nu religie și locul religiei este la biserică.
   2. Religia este la fel ca și cu educația sexuală sau calculul diferențial. NU se învață decât atunci când copilul este destul de matur și în stare să înțeleagă.

   • 27 septembrie 2013 la 16:19

    Exista religie ateista sau umanista, doar ca ateii nu vor ca sa recunoasca acest lucru.

    Daca esti de acord ca religia ateista sa fie scoasa din scoala, atunci trebuie scoase toate invataturile ateiste, ca evolutia a avut loc, ca nu exista DUmnezeu, ca totul este relativ, etc. Abia atunci putem avea pretentia ca sintem corecti.

    Sau de ce crezi ca religia ateista are dreptul sa fie in scoli, dar religia crestina nu? Pentru ca de fapt ateii nu vor sa scoata toate religiile din scoli. Ei vor s-o scoata doar pe cea crestina, pentru ca se simt amenintati de ea.

    Chestia cu „locul religiei e la biserica” sau alte de astea sint praf in ochi.

    Spui ca in scoala trebuie sa se faca educatie?? Nu te-ai prins ca nu exista educatie neutra? Cum poti ca sa predai literatura, biologia, geografia din perspectiva neutra? Ori spui ca ateii, ori spui ca crestinii, ori spui ca budistii, dar dintr-o perspectiva religioasa tot spui! De ce ateii ar avea dreptul sa-si expuna religia lor si crestinii nu ar avea voie?

   • admin
    30 septembrie 2013 la 09:25

    După cum zice și alin, informează-te pentru că pur și simplu bați câmpii.

    Nu meriți să-mi pierd timpul cu tine.

  • alin
   30 septembrie 2013 la 09:16

   Cristina, ori esti un troll, ori esti foarte proasta.
   Religie ateista nu exista.
   Eu zic sa te lasi de viata pana nu te informezi un pic macar pana sa incepi sa bati campii.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: